Tommy u Hajduk ulaže milijun eura, želi postati i vlasnik

13.08.2013. 14:31:00

– Nakon četiri godine konačno smo dobili generalnog sponzora. Mislim da je prirodan slijed događaja da se najveći brand u Dalmaciji spoji s najvećim trgovačkim subjektom – rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Hajduk je definirao godišnjeg sponzora, potpisan je dvogodišnji ugovor s tvrtkom Tommy vrijedan milijun eura. Ugovor su potpisali predsjednik uprave bijelih Marin Brbić i Zoran Mamić. Naravno, nije to Dinamov sportski direktor, već sin vlasnika Tommya Tomislava Mamića. - Ovo je za nas svečani trenutak, nakon četiri godine, poslije Ine, dobili smo generalnog sponzora, koji će nam biti na prsima. Iznos ugovora kreće se oko milijun eura za dvije godine - kazao je Brbić. Mamić je na poklon dobio Hajdukov dres s brojem 9. Inače, Tommy je do sada bio kratkotrajni sponzor, s ugovorom na dva mjeseca. - Probni rok bio je uvod u ovu priču. Nadamo se da će naša suradnja biti i duža od dvije godine. Prirordan je slijed da najveća tvrtka u Dalmaciji, a i šire, bude ponosni sponzor Hajduka. Ovaj iznos je respektabilan i za neke europske klubove, a ne samo i za Hajduk - rekao je Mamić mlađi. Spekulira se da će tvrtka Tommy, koja ima i pet milijuna kuna dionica kluba, pomoći Hajduku u vraćanju kredita od 30 milijuna kuna koji stiže na naplatu u listopadu. Navodno bi to bio prvi korak prema planu da Tommy, zajedno s partnerima (Jako Andabak?) postane većinski vlasnik Hajduka. Zoran Mamić nije o tome govorio, te poslove vodi tata Tomislav. - O otkupu kredita, pretvaranju u dionice, ne znam puno. Otac je imao neke razgovore s gradonačelniko Baldasarom. Sve opcije su otvorene, vidjet ćemo, neka prođe ovo sponzorstvo. Ima kandidata za kupnju Hajduka, premda ako me pitate ne vjerujem da bi Split prihvatio Amerikance za vlasnike - kaže Mamić. Ugovor od milijun eura neće biti u robu, već u kunama. - Nema robe, što će im, igrači su na dijeti - smije se Mamić. A Brbić je govorio o dolascima. Spominjan je nigerijski napadač Olanrewaju Kayode. - Hajduk je zainteresriran za svakog dobrog igrača i koji ne stoji ništa. A Nigerijac neće doći, ne znamo ništa o tome - kazao je Brbić. Zanimljivija je priča o Ibričiću, koji je u Moskvi i s Lokomotivom pokušava riješiti dolazak u Hajduk. - Ibričić je jako dobar igrač, može doći kao slobodan igrač ili ako se dogovori s klubom. Mi ne možemo s njim pregovarati, on je igrač pod ugovorom - logična je Brbićeva izjava, ali izvjesno je da je dolazak Ibričića u Hajduk sve bliži. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.