TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ: U naletu vlaka poginuo hrvatski bračni par: ‘Htjeli su skratiti put i poginuli’

06.01.2019. 23:49:59

Vlak koji je usmrtio bračni par nije bio u redovitoj liniji, nego tek vozi u izvanrednim prilikama

Bračni par koji je jučer navečer poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu su 71-godišnji Hrvati Anđelko i 67-godišnja Manda Dugonjić, potvrdili su predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić i član uprave Josip Mičić, piše Fenix-magazin.de. 

Tragedija

Manda Dugonjić došla je s vlaka i po nju je došao suprug. Unatoč zabrani, prema policijskom priopćenju htjeli su prijeći prugu kako bi skratili put do stana. Međutim, u trenutku dok su prelazili prugu, naišao je vlak i udario u njih. Strojovođa je reagirao brzo, ali nije uspio dovoljno usporiti vlak niti ga zaustaviti. U vlaku se nalazilo oko 200 putnika, nitko nije ozlijeđen.

‘Svi smo jako potreseni’

Mičić kaže da je bračni par Dugonjić podrijetlom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Dugonjić je bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen, te je dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi. “Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je koliko znam podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut”,  kaže Šolić.

Htjeli su skratiti put

“Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli”, dodaje Šolić, piše Fenix-magazin.de.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.