Turnir vukovarskih branitelja: nastupaju novi Kovači, Rakitići...

23.04.2015. 18:44:06

Na 13. Memorijalnom turniru, koji se od 23. do 26. travnja igra u Gradu heroju, ove će godine nastupiti 17 klubova i selekcija igrača do 14 godina Osim svih naših prvoligaša nastupit će i dvije selekcije mladih nogometaša hrvatskih korijena koji treniraju u njemačkim i austrijskim klubovima. Još prošle godine Hrvatski nogometni savez je u suradnji s Hrvatskim svjetskim kongresom u Njemačkoj pokrenuo projekt povezivanja najvećih hrvatskih mladih nogometnih talenata iz Njemačke s domovinom i selekcija HSKNj će ove godine po drugi put nastupiti u Vukovaru u kojem će debi imati selekcija hrvatskih igrača iz klubova austrijskih liga. Igrači iz njemačke ekipe gotovo svi nastupaju za značajne klubove prve i druge Bundeslige i treniraju u posebnim sportskim centrima u kojima se odvija svakodnevan trening uz usklađivanje školskih obveza. "Naša očekivanja su velika. Iako momčad nije uigrana, igrači su taktički i tehnički toliko potkovani da bi se trebali moći nositi sa svojim vršnjacima iz prvoligaških hrvatskih klubova. Ostavit ćemo srce na terenu", obećao je predsjednik HSKNj Danijel Lučić čija će momčad u prvom dijelu natjecanja odmjeriti snage s NK Zadrom, RNK Split i Istrom 1961. Samo prvoplasirana momčad iz skupine ulazi u polufinale u kojem se sastaje s pobjednikom skupine u kojoj su najveći favoriti mladi nogometaši zagrebačkog Dinama. Neovisno o nogometu, dolazak u grad heroj velika je stvar za sve igrače iz Njemačke s kojima stižu i njihovi roditelji. Prije turnira zajedno će obići bolnicu, Trpinjsku cestu, Ovčaru i memorijalno groblje, gdje će položiti vijenac u spomen na hrvatske žrtve u velikosrpskoj agresiji na Vukovar.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.