U Delnicama obilježen spomen dan na poginule pripadnike ZSS-a

11.11.2016. 21:46:02

Znam da bol za gubitkom najmilijih nikad ne prestaje, ali budite ponosni kao što smo i mi ponosni jer smo imali čast biti uz rame s tom hrvatskom mladošću“, rekao je ministar obrane Damir Krstičević okupljenim obiteljima poginulih branitelja.
Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga u povodu spomen dana na poginule pripadnike specijalnih postrojbi MO i GS OS RH. U vojarni Drgomalj u Delnicama danas, 11. studenog 2016. godine, obilježen je blagdan sv. Martina Tourskog, biskupa zaštitnika Vojne kapelanije Zapovjedništva specijalnih snaga te ujedno i spomen dan na 76 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi MO i GS OSRH. Svetu misu u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Delnicama predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a nakon toga položeni su vijenci, zapaljene svijeće i održana je molitva za poginule ispred spomen križa vojarne Drgomalj. Obilježavanju i Svetoj misi su, uz predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika GS OSRH generala zbora Mirka Šundova, prisustvovali roditelji, djeca, udovice i obitelji poginulih branitelja, udruge proizašle iz Domovinskog rata, bivši pripadnici postrojbe te predstavnici lokalnih i županijskih vlasti i ostali visoki vojni i civilni dužnosnici. Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako osjeća veliki ponos, ali i ogromnu poniznost prema žrtvi ovih ljudi kojima se danas klanja. “Danas sam s vama s posebnim ponosom i radošću jer je njihova žrtva utkana u sve naše živote i zbog njih danas možemo govoriti o slobodnoj, samostalnoj i ponosnoj Hrvatskoj. Zbog njih naši mladi imaju budućnost, a na nama je da tu budućnost osiguramo“, naglasila je predsjednica RH. „Danas na blagdan sv. Martina Tourskog, zaštitnika Vojne kapelanije ZSS-a, s tugom ali i s ponosom prisjećamo se prijatelja i suboraca, 76 hrvatskih vitezova, naših specijalaca koji su ugradili svoje živote u ostvarenje Republike Hrvatske. Ponosan sam što sam stajao s vama u istom stroju. Gradili smo našu voljenu Hrvatsku, oslobađali svaku stopu zemlje. Znam da bol za gubitkom najmilijih nikad ne prestaje, ali budite ponosni kao što smo i mi ponosni jer smo imali čast biti uz rame s tom hrvatskom mladošću“, rekao je ministar obrane Damir Krstičević okupljenim obiteljima poginulih branitelja. „Poštujući i slaveći ovaj dan poštujemo i slavimo djela onih koji više nisu s nama, a isto tako  poštujemo i svjesni smo žrtve koju su podnijele i podnose obitelji bez svojih dragih osoba.  Stoga kao najčvršća veza između njih i vas, bit ćemo mi, pripadnici ZSS-a koji nećemo prestati gajiti uspomenu na sve naše kolege, suborce i prijatelje, rekao je zapovjednik ZSS-a brigadir Perica Turalija u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Delnicama, navodi u svom priopćenju Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.