'U ime obitelji': Čestitamo svim građanima Republike Hrvatske na raspisivanju povijesnog referenduma

09.11.2013. 17:19:42

2ec9df4da3ef6b93fc966caa04b84b91

Građanske inicijative „U ime obitelji“ oglasila se priopćenjem povodom raspisivanja prvog referenduma koji su zatražili i osigurali građani Republike Hrvatske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: „S velikom radošću čestitamo svim građanima Republike Hrvatske na raspisivanju referenduma koji su prvi puta u povijesti hrvatske države zatražili i osigurali sami građani. Ovo je velik korak u smjeru širenja suženog prostora demokracije u Hrvatskoj. Ponosni smo na više od 6000 volontera građanske inicijative U ime obitelji koji su darujući svoje vrijeme, novac i vještine u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji omogućili biračima da se u razdoblju od 12. do 26. svibnja izjasne o potrebi raspisivanja referenduma o braku na više od 2000 mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Ponosni smo na više od 750 000 građana koji su zatražili raspisivanje referenduma – u atmosferi linča i napada koja se nastavlja sve do danas. Ponosni smo na pripadnike brojnih građanskih i vjerskih udruga i pokreta, na sve veće vjerske zajednice, 5 parlamentarnih stranaka i 15 izvanparlamentarnih stranaka koje su podržale građansku inicijativu, ponosni smo na brojne pojedince, obitelji, ljude različitih političkih stajališta, obrazovanja, različite nacionalnosti, vjernike, agnostike, ateiste – sve one kojima je zajedničko da drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ponosni smo na sve pripadnike hrvatskog naroda, građane Republike Hrvatske koji su se spremni založiti i izložiti za svoja uvjerenja te ljudska i građanska prava. Građanska inicijativa za raspisivanje referenduma uvijek predstavlja izraz nezadovoljstva nekom zacrtanom politikom koju provodi aktualna vlast – u ovom slučaju nezadovoljstva pokušajima vlasti da nametanjem jednoumlja redefinira pojmove braka i obitelji, suprotno volji, vrijednostima i kulturi većine hrvatskih građana. Proteklih je 5 mjeseci, od predaje zahtjeva za raspisivanje referenduma  – potvrdilo da je opravdana bila odluka građana da preuzmu odgovornost i sami, izravnom demokracijom, stave veto na ponašanje političara koje birači ovlastili da bi im služili, a ne ih preodgajali. Vjerujemo kako će referendum 1. 12. 2013. pokazati da su postupci aktualne vlasti, provladinih udruga i provladinih medija -  „povećanje“ potrebnog broja birača koji su se  trebali izjasniti o referendumu, razvlačenje pregledavanja potpisa, pogrešno tumačenje Ustava, ignoriranje ustavnih stručnjaka, pritisci na Ustavni sud, lažne optužbe za diskriminaciju i kršenje ljudskih prava, a osobito agresivna i jednoumna medijska kampanja kojoj smo svi izloženi posljednjih dana – samo dodatni motiv izlaska na referendum svima onima  kojima je važno da Ustav i zakoni štite i promiču brak i obitelj kao temelje hrvatskog društva. I ne samo njima - svima onima kojima je važna vladavina prava i demokracija u Republici Hrvatskoj - pravo građana da kažu što misle i određuju kako izgleda društvo u kojem žive“, stoji u priopćenju Organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“. M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.