U Istri zaražene još četiri osobe, u pulskoj bolnici ukupno 30 oboljelih

23.03.2020. 08:02:00

Još četiri osobe u Istri zaražene su koronavirusom, pa je tako u nedjelju zaraza potvrđena za ukupno sedam osoba, a u pulskoj Općoj bolnici ukupno je smješteno 30 zaraženih.

 Županijski stožer civilne zaštite izvijestio kako je nakon jutrošnja tri slučaja popodne potvrđena zaraza za još četiri osobe, nakon što je iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Miihsljević" u pulsku bolnicu stigao nalaz od devet uzetih uzoraka brisa osoba s područja Istarske županije. 

 Načelnik županijskog stožera Dino Kozlevac priopćio je kako se od te četiri novozaražene osobe za njih troje radi o kontaktu sa zaraženom osobom, dok je jedna osoba "došla s rizičnog područja".   

 Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović potvrdio je Hini kako je riječ o dvije osobe iz Umaga i jednoj iz Brtonigle koje su bile na pogrebu ocu poznatog istarskog vinara Morena Coronice.

 Četvrta novozaražena osoba je muškarac s područja Vodnjana koji je na brodu radio kao ugostitelj.

 Inače, do nedjelje u 16 sati na području Istarske županije uzeto je trinaest uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, koji su dostavljeni u Kliniku "Dr. Fran Mihaljević".

(Hina) xdspo ytr

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.