U oganizaciji 4. gardijske Split prikupio 30. tona humanitarne pomoći Torcida autobusima stiže u pomoć ugroženima

20.05.2014. 10:30:09

  - Trideset tona pomoći - hrane, odjeće, obuće i higijenskih potrepština prikupilo se za samo nekoliko sati u Splitu za stradale u poplavama, doznaje se od Bože Zadre iz Udruge veterana 4. gardijske brigade koja je organizirala humanitarnu akciju. Jedan kamion s humanitarnom pomoći iz Splita već je jutros krenuo prema Županji, a dva šlepera sutra će u Vinkovce, gdje je sabirni centar. "Još će jedan kamion u Vinkovce u petak. Danas do 14 sati prikupili smo 30 tona pomoći. U akciji nas je dosta sudjelovalo, sve ratne postrojbe vojske i policije iz županije, sve studentske organizacije, navijačka skupina Torcida, mnoga poduzeća, gradovi Split i Sinj, naša županija i mnogobrojni građani. Svima zahvaljujemo", rekao je Zadro. Pomoć se prikupljala na mnogim mjestima u gradu. Osim građana, u akcije se se uključile osnovne i srednje škole, skauti, izviđači, Studentski centar i Sveučilište u Splitu, razne udruge, gradski kotarevi, planinarska društva. Božo Zadro izjavio je kako će veterani 4. gardijske brigade - čim se voda povuče iz potopljenih područja - otići u Slavoniju i Baranju na sanaciju ugroženih područja i mjesta. Kako se doznaje, večeras iz Splita u Slavoniju kreću dva autobusa s pripadnicima Torcide koji dobrovoljno odlaze pomagati stanovništvu i hitnim službama u izgradnji zečjih nasipa i evakuaciji ugroženog stanovništva. Iz proračunske rezerve Grad Split će za poplavljene uplatiti 200.000 kuna.H B.P/S.M. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.