U Pitomači najslušanija pjesma sastava 'Šokci' iz Osijeka

16.06.2013. 14:05:47

Nagrade publike na dvije festivalske večeri dobile Matea Šipek, te duet Kristina i Nikolina Domović

Pjesma ''Moja tugo“ koju su uglazbilii Saša Rališ i Stjepan Rudinski na stihove Davora Magušića i Zorana Kune, a u Pitomači 2012. godine otpjevali tamburaši ''Šokci“ iz Osijeka proglašena je najslušanijom na Glazbenom festivalu ''Pjesme Podravine i Podravlja 2013“, a na dvije večeri izvedene su 42 nove skladbe, te objavljene na dvostrukom albumu. Nagradu publike na večeri Podravine u petak dobila je Matea Šipek za pjesmu ''Podravac je nek' se zna“, a na Večeri Podravlja u subotu uz izravni prijenos HTV-a duet Kristina i Nikolina Domović koje su pjevale skladbu ''Tragom tvojih pjesama“ autora glazbe Siniše Leopolda i teksta Rajka Stilinovića. Posebne festivalske nagrade dodijeljene su mladom kantautoru Igoru Drvenkaru i skladbi „Priča tamburaša“, te za najbolju vokalnu izvedbu Adalbertu Turneru Juciju koji je izveo pjesmu ''Tješi me Podravina“. Slikar Stjepan Đukić Pišta po tradiciji daruje svoje djelo festivalu, a ovaj puta je portret poznatog pjesnika Drage Britvića dugogodišnjeg suradnika ove priredbe darivao njegovoj obitelji. Prve večeri više od tisuću posjetitelja u školskoj dvorani OŠ Petra Preradovića najtoplije je primilo nastupe Gazda, Veselih Podravaca, Od srca do srca, Zlatnih struna, kvarteta Gubec, Ivan Fiolića i Vida Baloga, a na subotnjoj završnici Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa, Ćire Gašparca, Podravskih mužikaša, Ravnice, Žige sa Antonijom Šolom, Garavuša i Bisernice. >>Sve spremno za vukovarski Bonofest 2013. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.