U Žutoj Lokvi obilježena obljetnica ubojstva hrvatskih policajaca

25.08.2013. 11:10:00

Iz zasjede je tog kobnog jutra bez ikakvog povoda na raskrižju puteva Brinje-Otočac-Senj pucano na redovitu policijsku ophodnju. Hicima iz vatrenog oružja ubijeni su policajci Zdravko Vuković, Vinko Krznarić, Mile Vranić i Drago Toljan, dok je teško ranjen policajac Darko Murat.

U Žutoj Lokvi je svetom misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  obilježena 22-godišnjica ubojstva četvorice hrvatskih policajaca na koje su iz zasjede mučki pucali srpski pobunjenici. Iz zasjede je tog kobnog jutra bez ikakvog povoda na raskrižju puteva Brinje-Otočac-Senj pucano na redovitu policijsku ophodnju. Hicima iz vatrenog oružja ubijeni su policajci Zdravko Vuković, Vinko Krznarić, Mile Vranić i Drago Toljan, dok je teško ranjen policajac Darko Murat.

U nama, djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, prizivanje u pamćenje tih dana požrtvovnosti, beskompromisnog odupiranja opakom, zlogukom neprijatelju hrvatskih redarstvenika budi ponos. Njihova pak mladost i domoljublje, poštenje i viteška čast opominju nas da ih nikada ne smijemo zaboraviti. I ovdje pali hrvatski redarstvenici, policajci, svjedoče da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova prvi stali u obranu hrvatske Domovine, kako se upravo iz MUP-ovih postrojbi kasnije tijekom Domovinskog rata razvila Hrvatska vojska. Neka se nikad ne zaboravi, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova dali su neizmjeran doprinos obrani, stvaranju i uspostavi današnje naše Hrvatske, stoji u priopćenju Policijske uprave ličko-senjske. Svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske policajce predvodio je svećenik Pejo Ivkić, župnik u Brinju. Koncelebrirali su mu svećenici  Anđelko Kaćunko, Mario Vazgeč, Stanko Smiljanić i vojno-policijski kapelan Ivan Blaževac. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: