Uhićena trojica zbog ratnog zločina nad Hrvatima i Bošnjacima u Bileći

07.11.2015. 10:59:54

Osumnjičeni su pod istragom Državnog odvjetništva BiH zbog zločina počinjenih nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti s područja Bileće, Nevesinja, Trebinja, Gacka i drugih mjesta Pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su u petak trojicu bivših srpskih stražara u logoru za Hrvate i Bošnjake u Bileći u istočnoj Hercegovini koje se tereti za smrt četiri osobe te zlostavljanje više zatočenika na početku rata 1992. Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH pripadnici SIPA-e su uhitili Miodraga Grubačića (51) i Iliju Đajića (44) koji su osumnjičeni za ratni zločin na području Bileće, dok je treći osumnjičeni, za kojega su navedeni inicijali B.B. (42), nakon kraćeg bijega također uhićen. Osumnjičeni su pod istragom Državnog odvjetništva BiH zbog zločina počinjenih nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti s područja Bileće, Nevesinja, Trebinja, Gacka i drugih mjesta. Njih se tereti za smrt četiri osobe, dok je veliki broj žrtava pretrpio teške tjelesne i psihičke ozljede, od čega i danas imaju posljedice, navodi se u priopćenju. Više stotina civila je na početku rata nezakonito zatočeno u logoru uspostavljenom u okviru vojarne u Bileći.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.