UŽIVO Evo kakvo je stanje po županijama, u Virovitičko-podravskoj pet novih slučajeva

23.04.2020. 11:37:00

10.50 Na području Šibensko-kninske županije u četvrtak nema novooboljelih od korona virusa, pa se ukupan broj zaraženih osoba zadržao na 83, a ozdravilo je njih 28, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice smješteno je sedmero zaraženih i nitko nije na respiratoru. Dvoje pacijenata iz županije i dalje se nalazi na respiratoru u splitskom KBC-u.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 320 osoba, od kojih su njih 193 kontakti sa zaraženima, a u samoizolaciji su ukupno 272 osobe.

U kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" smješteno je 13 zaraženih zdravstvenih djelatnika, a 30 ih je u samoizolaciji. U Općoj bolnici Šibenik jedan je zaraženi zdravstveni djelatnik, a 19 ih je u samoizolaciji.

U Domu zdravlja Drniš i županijskom Zavodu za medicinu nema oboljelih zdravstvenih djelatnika, a po dvoje ih je u samoizolaciji. Nema zaraženih zdravstvenih djelatnika niti pod mjerom samoizolacije u Domu zdravlja Knin te Domu zdravlja Šibenik.

U zadnja 24 sata šibensko-kninska policija zaprimila je jednu dojavu o kršenju samoizolacije, ali je provjerom utvrđeno da kršenja nije bilo.

10.35 Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u četvrtak su izvijestili o dvije novooboljele osobe od COVID-19 u toj županiji, a riječ je o dvije medicinske sestre zaposlene u KBC-u Osijek.

Jedna od medicinskih sestara živi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a druga ima samo u županiji prijavljeno prebivalište, a živi u Osijeku, navode iz stožera.

Do sada je u županiji virusom COVID-19 zaraženo ukupno 39 osoba.

U protekla 24 sata testirano su 44 osobe, a do sada ukupno 737.

U samoizolaciji se nalazi 274 osoba. Jučer je zaprimljena jedna prijava o kršenju samoizolacije, a provjerom je kršenje potvrđeno.

U objektima za karantenu smještene su tri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba. 

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja u županiji su zaprimile pet poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. 

Opća županijska bolnica Vinkovci ima dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od kojih četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik. 

10.26 Virovitičko-podravska županija na službenoj je Facebook stranici potvrdila kako je zabilježeno pet  novozaraženih korona virusom. Čelnici županijskog Stožera civilne zaštite objasnili su okolnosti novozaraženih.

10.20 Šesti dan za redom u Istarskoj županiji nema novooboljelih od korona virusa, a unutar 24 sata testirano je 56 novih uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

"Nema novooboljelih od korona virusa u Istarskoj županiji. Unutar 24 sata ispitano je 56 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19. Trenutno je na ispitivanju petnaest uzoraka brisa zbog sumnje na korona virus koji su uzeti na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice", naveo je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac. 

U pulskoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano trinaest osoba pozitivnih na COVID-19, a od početka epidemije u Istri je zaraženo 85 osoba.

"Ukupno u Istarskoj županiji imamo 69 izliječenih pacijenata odnosno ukupno 84,15 posto. To su brojke koje nam pokazuju da su naše mjere dale izvrsne rezultate", istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

No, upozorila je da će opasnost od infekcije postojati sve dok se ne pronađe cjepivo.        

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: lb/Robert Anić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.