(UŽIVO) Počeo je 'Festival slobode'! Cetinski svira glazbu za nekoliko tisuća ljudi

05.09.2020. 17:41:00

Na trgu se okupilo oko 3000 ljudi, Tony Cetinski svira glazbu.

"Važno je priču malo produbiti, ozbiljnije je shvatiti, da bi struka više slušala struku", rekao je aktivist Ivan Pokupec , jedan od sugovornika, prije događaja.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić, koji podržava ovaj skup, navodi da dolazi jer želi čuti koje će se poruke iznijeti te naglašava da stožer donosi odluke koje su upitne. "Sloboda je ustavno pravo."


Foto: Daily

 

U subotu, 5.9. u 17 sati, na  Trgu bana Jelačića u Zagrebu, održat će se manifestacija pod nazivom Festival slobode .

Iza cijelog događaja stoji građanska inicijativa ' Prava i sloboda '. Inicijativa, međutim, izbjegava koristiti izraz "prosvjed", ističući da je to "odgovor na trenutna događanja u posljednjih nekoliko mjeseci".

 

Foto: Daily

 

U sklopu Festivala  Tony Cetinski  bit će DJ, a već je pokrenuo program na Trešnjevci gdje pušta glazbu za umirovljenike.

Možete pratiti atmosferu od Trešnjevka živi ovdje . 

"Pozdrav sa skupa u Splitu, četiri puna autobusa kreću za Zagreb na Festival slobode, među kojima su i vaši urednici. Vidimo se ljudi! ”, Objavili su na Facebook stranici Udruge ATMA.

Cilj festivala je zagovaranje očuvanja dostignuća demokratskog društva u kojem se ne može tolerirati donošenje odluka zasnovanih na panici i propagandi ili prepisivanju umjesto preispitivanja. Cilj festivala je inzistirati na očuvanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i uzajamnog poštovanja. Želimo naglasiti da je naše zdravlje fenomen na mentalnom, fizičkom i mentalnom, a ne samo na razini korone ", navode u priopćenju.

Podsjećamo, nekoliko istaknutih ljudi s hrvatske estrade, sporta i politike podržalo je događaj, a među njima su Tony Cetinski (koji će na festivalu biti i DJ), Dejan Lovren, Hamed Bangoura, Marin Miletić (

Izmjenjivat će se sugovornici na sceni - najavljeni su i Anita Šupa i Suzana Peša Vučković u ime inicijative "Prava i slobode", aktivist Ivan Pokupec i Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično, te gosti iznenađenja.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: JA/II/Foto: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.