(UZNEMIRUJUĆE) NIKAD VIĐEN VIDEO VUKOVARA! ‘Zovem se Srbijanka. Brate, borim se protiv ustaša’

22.05.2022. 16:00:00

Iako su užasi u ratnom Vukovaru najzastupljenija tema Domovinskog rata, čini se kako nikada nećemo moći potpuno doznati strahote koje su pretrpjeli tamošnji civili, a i sam grad. Informacije o zbivanjima iz tog krvavog perioda, ne prestaju dolaziti niti nakon tri desetljeća od okupacije i sloma, a jedan od video zapisa koji su isplivali tek ovih dana – pokazuje i otkriva neke do sada nepoznate detalje.

Četnik svira klavir, ostali pjevaju

Video koji traje nešto više od četiri minute pokazuje izravne četničke napade, grad i kuće u plamenu, raštrkane civile po ulici i žrtve koje po njima leže. Kamera se zadržala na mladoj djevojci koja se ponosno predstavila kao “Srbijanka” iz Novog Sada i koja ne krije da je došla u “rat protiv ustaša”:

“Naravno da se puca, pa šta sad, rat je… Borimo se protiv ustaša, brate”, kaže srpska dobrovoljka dok jedan od četnika iza nje uzvikuje “Srbija do Tokija”.
 UZNEMIRUJUĆE!
Snimljen je i Slavko Batik

Ne manje zanimljiv dio videa objavljenog na Braniteljsko portalu je onaj u kojem četnici okupljeni oko klavira kojeg svira jedan od njih, pjevaju “Oj vojvodo Sinđeliću”, dok oko njih grad gori u plamenu.

Možda je ipak najintrigantniji trenutak koji donekle rasvjetljuje ono što je prethodilo odvođenju Vukovarca Slavka Batika u smrt. Podsjetimo, Batik je 49-godišnjak sa poznate, tragične fotografije na kojoj zbog ozljeda i opeklina izgleda kao starac, a ovo je prvi puta da se jasno vidi iz kojeg je podruma izvučen.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.