Veliki braniteljski skup za RTL je skup kojeg podržavaju ratni zločinci!

03.05.2015. 19:56:45

RTL nije ni spomenuo činjenicu da je televizijski prijenos na deset lokalnih televizija sa skupa prekinut, po svemu sudeći, smišljenom diverzijom ''Skup na Trgu bana Jelačića ipak je imao političke poruke, iako su organizatori najavljivali da to neće biti politički skup. Skup je podržao i ratni zločinac Dario Kordić. Na skupu se okupilo oko deset tisuća ljudi'', tim riječima su, iskrivljavajući istinu i manipulirajući javnošću, novinari RTL-a u svojoj središnjoj informativnoj emisiji u nedjelju izvijestili o subotnjem skupu u Zagrebu pokušavši, očito, diskreditirati hrvatske branitelje i njihovu akciju. Jer na skupu je bilo daleko više od deset tisuća ljudi (vjerojatno više desetina tisuća), a isticanje u prvi plan prisustva Daria Kordića i to riječima da je skup podržao ratni zločinac Kordić, posve je neobjektivno i pristrano informiranje te zlonamjerno manipuliranje javnošću. RTL, osim toga, nije ni spomenuo najvažniju informaciju, odnosno činjenicu da je televizijski prijenos na deset lokalnih televizija sa skupa po svemu sudeći prekinut smišljenom diverzijom te činjenicu da cjelokupna hrvatska javnost već dva dana priča o sabotaži kojom su vladajući htjeli spriječiti da javnost dozna koliku podršku branitelji u stvari imaju u javnosti. Ovakvo navijačko serviranje informacija od strane RTL-a još jednom je potvrdilo da ni 'privatni' veliki mediji u Hrvatskoj nisu posve slobodni te da su i oni produžena ruka vladajućih struktura.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.