VIDEO: Nastavi li se Vladino ignoriranje slijedi građanski neposluh!

24.04.2014. 09:26:10

  Zbog nezadovoljstva svim dosad izrečenim presudama pred Višim sudom u Podgorici kao i Apelacijskog suda Crne Gore u vezi sa suđenjem za ratne zločine počinjene u logoru Morinj, osobito zbog izbacivanja civilnih zarobljenika iz postupka a koji su ponovno pozvani kao svjedoci- oštećenici, smatramo da je postupak postao pravosudna farsa. Insistiramo da se spis za zločine u logoru Morinj ustupljen Republici Crnoj Gori i njezinom pravosuđu vrati na procesuiranje natrag u Hrvatsku, te da hrvatsko pravosuđe provede obnovu postupaka pred hrvatskim sudovima. Iz svih dosadašnjih presuda da se iščitati pomoć crnogorskog pravosuđa optuženima. Tim više što je najveća dosadašnja izrečena kazna za ratni zločin u logoru Morinj manja od najmanje predviđene od pet godina.   To je, uz ostalo, s mirnog prosvjeda logoraša iz Morinja, održanog u Karasovićima nadomak graničnog prijelaza s Crnom Gorom, hrvatskim i crnogorskim vlastima poručio Zdenko Bulić, predsjednik Županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora (HDSCKL). Odbijamo odlazak na ponovljeni postupak u Podgoricu, tražimo videolink za nova svjedočenja kao i nazočnost međunarodnih promatrača, dodao je Bulić na prosvjedu održanom pod egidom "Zločin i kazna na crnogorski način". Hrvatskoj Vladi, nadležnim ministarstvima i DORH-u morinjski logoraši su sa svog prosvjeda dali rok od deset dana za potpunu promjenu dosadašnjeg, kako su istaknuli, ignorirajućeg odnosa prema njihovim žrtvama koje su podnijeli u stvaranju samostalne hrvatske države. Ne promijeni li se odnos Vlade i ostalih hrvatskih institucija prema nama i nereagiranju na farsično vođenje sudskih postupaka za Morinj i mi ćemo drastično promijeniti naše dosadašnje ponašanje. Mogući su i oblici građanskog neposluha, kazao je Zdenko Bulić novinarima nakon završetka mirnog prosvjeda u Karasovićima koji su osiguravale jake policijske snage. Luko Brailo Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.