VIDEO Pogledajte kako je izgledao potres u sabornici i kako su reagirali zastupnici

23.04.2020. 10:53:00

Saborski zastupnik Slaven Dobrović (Most) izjavio je u četvrtak da se Hrvatska i u politici zaštite okoliša vodi na sluganski način, a za vrijeme saborske sjednice osjetio se potres, no zastupnici su nastavili s radom.

Podsjetimo, u Zagrebu je došlo do još jednog potresa u 9.52 sati. Magnituda je bila 3,5 po Richteru, objavio je ESMC, da bi kasnije Seizmološka služba objavila da je magnituda bila 3,2.

Za vrijeme potresa govorio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Snimku je objavio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Krešo Beljak@KBeljak

Treslo se i u Saboru...

Ugrađeni videozapis

Sva sredstva koja su nam na raspolaganju ne stavljaju se u funkciju iskorištenja potencijala biorazgradivog otpada koji u Hrvatskoj postoji, rekao je Dobrović u Hrvatskom saboru koji je, unatoč potresu koji je nešto iza 9,50 sati ponovno zatresao Zagreb, nastavio rad.

Zbog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, saborska je zgrada oštećena, zastupnici su tri tjedna zasjedali na drugoj lokaciji, a prošli su se tjedan vratili na Markov trg.

Zastupnik Dobrović rekao je kako bi se po hitnom postupku mogla izgraditi cijela jedna mreža, povezati se s poljoprivrednim sektorom i poboljšati kvalitetu tla te time jedan problem pretvoriti u priliku.

Stvar je u povezivanju, a to se ovdje uporno ne čini, ocijenio je u raspravi o prijedlogu da se Uredba EU o postojanim organskim onečišćujućim tvarima, prenese u domaće zakonodavstvo.

Mi ćemo raspravljati o prenašanju obveza iz EU, danas kada bi situacija zahtijevala nešto posve drugo, a to je stavljanje politike zaštite okoliša i svih raspoloživih sredstava u funkciju trenutka, dakle  gospodarske krize i svih neispunjenih obveza, dodao je.

To se ne čini, nego se ovdje se ispravljaju zakonski akti, a potiho financiraju kojekakvi projekti koji su čiste klijentelističke prirode, poput centara za gospodarenje otpadom koji vrijede po pola milijarde kuna, bez obzira na to što ne mogu ispuniti zadaće koje imamo, rekao je Dobrović.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: lb/h/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.