VIDEO: U Kninu uhićeni HOS-ovci koji su razbili Arkana i Legiju na Škabrnji

05.08.2017. 23:20:30

Policija je u Kninu uhitila nekoliko osoba, a među uhićenima nalazi se i ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a, pukovnik Marko Skejo!
Prema riječima očevidaca, interventna policija našla se ‘u roku od minute’, muškarce je ‘strpala u maricu’ i odvezla u policijsku postaju. policija je u Ulici dr. Franje Tuđmana uhitila nekolicinu muškaraca jer su uzvikivali ‘Za dom spremni’.
Muškarci su bili obučeni u crne majice, a okupljeni građani prosvjedovali su protiv privođenja.Među uhićenima je i Marko Skejo, ratni zapovjednik IX. boje HOS-a.  Ta ratna postrojba sudjelovala u presudnim bitkama za obranu Hrvastke, a najpoznatije su bitka za Škabrnju i obrana Srđa u Dubrovačkog zaleđa. Škabrnju je HOS, gotovo u okruženju, držao 42 dana, a napadali su je Martićevi teritorijalci, postrojbe Kapetana Dragana, Crvene beretke Milorada Ulemeka Legije i Arkanovci. Nakon  poraza u sukobu s HOS-ovcima Legija je s Crvenim beretkama napustio Hrvatsku i nikad se više nije vratio. O tome je na svjedočenju na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu govorio Kapetan Dragan.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.