VIDEO - UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA POZIVAJU NA PROSVJEDNI SKUP: PIJETET ŽRTVAMA – DA! MANIPULACIJI ŽRTVAMA – STOP!

26.06.2014. 11:32:28

Iz UHDDR-a Grada Rijeke dobili smo slijedeće priopćenje koje u cijelosti objavljujemo...

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA

GRADA RIJEKE i GOSPIĆA (BILAJ)

HRVATSKI ZBOR

POZIV

Sudjelujmo na prosvjednom skupu

PIJETET ŽRTVAMA – DA!

MANIPULACIJI ŽRTVAMA – STOP!

Prigodna slova:

MILAN FRANIĆ, dopredsjednik Zbora gardijskih brigada

MILE BIONDIĆ, predsjednik UHDDR Grada Rijeka

nedjelja, 29. lipnja 2014. s početkom u 10:00 sati

- kod „Spomen-križa vitezovima Velebitskog ustanka – 1932.“ -

(JADOVNO/KRČ)

Nakon skupa položit će se vijenci i zapaliti svijeće na grobu

STJEPANA DEVČIĆA (1903.- 1932.)

- prvoj žrtvi ustaško-antifašističkog Velebitskog ustanka (1932.) -

Dolazak na skup je u individualnoj organizaciji.

O ČEMU SE RADI?

U „ozračju Vidovdana“, dana 29. lipnja 2014. u 11:00 sati - po crti skandalozne Pupovčeve epistemologije (v. moto) - Srpsko narodno vijeće organizira tzv. antifašističko „Sjećanje na Jadovno - 2014.“ Zapravo, riječ je reprizi, budući da je tjedan dana ranije (20.-22. lipnja 2014.), pod istim nazivom, beogradsko-banjalučko „Društvo Jadovno 1941.“ po peti put održalo vjersko-političko komemoriranje. Zanimljivo je od potonja, kao importiranog organizatora - glede „neprimjerenih izjava koje štete i Hrvatima i Srbima i međusobnim odnosima" - ogradio se Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Međutim, onkraj pijeteta prema stvarnoj Žrtvi i najviše moguće povijesne Istine, u obje se inačice radi o otvorenom „pokušaju abolicije velikosrpske fašistoidne politike“ (Ivica Tolić, dopredsjednik Zbora gardijskih brigada). Uz (o)pozicionalnu političku, zbog „zločina propusta“, talac te veleizdajničke politike hrvatska je intelektualna (akademska) elita, posebice ona institucionalizirana (Hrvatska akademija znanosti u umjetnosti, Matica hrvatska i dr.) Naime, spomenuta elita nije „perom i knjigom“ (o)branila one stečevine („pravo naroda na svoju državu i demokratski poredak“), što su „oružjem i vjerom“ u Domovinskom ratu (1990.-1995.) osigurali hrvatski branitelji i dragovoljci. S obzirom na to, glede očiglednih velikosrpskih (četničkih) provokacija, organizirani su hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata pozvani da ovim mirnim prosvjedom, još jednom, odlučno stanu u obranu dragocjenih nam stečevina. Šire vidjeti: (http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/najnovije-vijesti/11068-dopunjak-velebitnoj-izjavi) Podsjetimo - Brušane,Jadovno- Ovim spomen obilježjem želimo oteti zaboravu istinu naše prošlosti, našeg naroda i njegove mučne, teške i krvave borbe za slobodu Domovine, koja je plaćena tolikim sinovima i kćerima. Ovu istinu trebalo bi kao sveti zapis prenositi na nova pokoljenja koja dolaze-istaknuo je Mile Biondić predsjednik UHDDR-a Grada Rijeke na obilježavanju 80.obljetnice Velebitskoga ustanka , koju su organizirali Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Grada Rijeke i Bilaja-Grada Gospića te Hrvatski zbor. Osim podizanja križa na otkrivenom mu grobu (Krč-Jadovno), prvoj žrtvi toga antifašističkog ustanka - Stjepanu Devčiću (1903.-2012.), u Jadovnom na glavnoj cesti podignut je veliki Spomen križ, koji je izgradio gospićki poduzetnik Joso Mraović. VIDEO - govor Mile Biondića i Jose Mraovića 2010.godine B.P.S.M./D.B. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.