Vrdoljak i Sedlar o svojoj kandidaturi za ravnatelja HAVC-a

14.04.2017. 21:29:53

OTVORENO O PROBLEMU Sedlar naglasio da ne zavidi nikome tko dođe na mjesto ravnatelja, samo neka ne radi ono 'što je radio Hribar, jer bi to bila katastrofa', dok je Vrdoljak odbrusio da 'nije činovnik i nema veze s HAVC-om' O vrućoj temi kandidata za ravnatelja HAVC-a i trojici kandidata rado je progovorio i filmski redatelj Jakov Sedlar. U razgovoru za Direktno otvoreno priznaje da ''skida kapu'' onome tko dođe na čelo HAVC-a. Sedlar priznaje da nikada nije razmišljao da se prijavi kao kandidat za ravnatelja, i to ne zato što posao ne bi dobro obavio, nego iz jednostavnog razloga što ga čekaju druge obveze. ''Sljedećih četiri godine kalendar mi je popunjen. U pitanju su obveze prema stranim producentima, koje sam dogovorio napraviti", kaže poznati redatelj. Biti ravnateljem HAVC-a smatra previše ozbiljnim poslom, koji se ne može obavljati 'ofrlje' i govori: "To je preozbiljan i odgovoran posao, koji ne dopušta da se bavite ničim drugim usput. Ne zavidim nikome tko dođe na čelnu funkciju HAVC-a", ističe naš sugovornik. Poželio je sreću onome tko bude izabran za ravnatelja i izrazio nadu da se neće činiti i ponoviti ono što se događalo proteklih osam godina. "Za Hribarovog stolovanja, HAVC je postao klijentelistička i pomalo mafijaška organizacija", odgovara ''bez dlake na jeziku'' filmski redatelj i izražava nadu da će se nešto promijeniti. "Kada ne bih bio sanjar, ne bih se bavio ovim poslom. Bez obzira koga se izabere, bitno je da ta osoba ne ponovi iste greške, počinjene proteklih osam godina. Imamo primjer kako ne raditi. Bude li novi ravnatelj radio onako kao što je to Hribar, bit će to katastrofa", uvjeren je naš sugovornik 'Pritom dodaje kako nije bio problem samo u Hribaru, nego je u pitanju bila cijela 'piramida' ljudi. "Teško može samo jedna osoba uspostaviti takvu vlast", uvjeren je. Izrazio je poštovanje prema svoj trojici kandidata, koje jako dobro poznaje, ali ističe kako nema svog favorita. "Ne izbjegavam pitanje, ali nemam ideje tko bi bio najbolji za mjesto ravnatelja. Znam da mene nije nitko pitao, a razlog tome je što sam previše svoj da bih bio podoban", zaključuje na kraju razgovora Jakov Sedlar. Komentar o kandidatima za ravnatelja HAVC-a zatražili smo i od filmskog redatelja Antuna Vrdoljaka, koji nam je neraspoloženo odbrusio: "Nisam ja činovnik, kakve veze ja imam s HAVC-om?!"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.