Vukovarska i sinjska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata potpisale povelju o suradnji

05.05.2017. 21:39:19

U povodu Svečane Sinjske alke koja će se u subotu trčati u Vukovaru, u Domu hrvatskih branitelja u tom gradu koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovara i Sinja potpisale su u petak povelju o suradnji. "Ovim potpisivanjem spojit ćemo dva povijesna grada i gradove heroje te udruge koje djeluju u Vukovaru i Sinju kako bismo širili zajedništvo branitelja i stradalnika diljem Republike Hrvatske, za bolje sutra svih građana", rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Vukovara Franjo Šoljić. - Na potpisivanju povelje bio je i pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić, koji je ocijenio kako je Ministarstvo branitelja "u novom postavu od prije godinu dana dramatično promijenilo svoju viziju i pristup prema braniteljskoj populaciji". "Ne vidimo vas više u šatoru, nego vas vidimo kao partnera u budućoj suradnji", poručio je Sučić i dodao kako bi se prijedlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima trebao svakog dana pojaviti na prvom čitanju u Hrvatskome saboru. - Po riječima predsjednika Viteškoga alkarskog društva Stipe Jukića, ideja da se Alka trči u Vukovaru javila se prije desetak godina, i to na inicijativu vukovarskih branitelja. "Ova Alka je specifična po tome što se  prvi put trči izvan Sinja, ne zbog političkih direktiva i naredaba, već iz nas samih kao zahvala svim braniteljima koji su branili Vukovar i Hrvatsku", rekao je Jukić. - Sporazum o suradnji dviju koordinacija potpisali su predsjednik vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Franjo Šoljić i predsjednik sinjske HVIDR-e Dražen Pavlović. H

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.