ZA BRANITELJE ANTE GLIBOTA OSOBA GODINE

01.01.2018. 09:32:39

Priznanje će se gospodinu Gliboti svečano uručiti 11.siječnja 2018. u Zagrebu.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, po četvrti puta zaredom, proglasila je Osobu godine, a to je priznanje za 2017. godinu dobio poznati hrvatski intelektualac međunarodne reputacije iz Pariza, gospodin Ante Glibota.

Jedan od naznačajnijih i najproduktivnijih živućih hrvatskih intelektualaca, koji je svojim cjelokupnim putem, stvaralačkim činima i životom svjedoćio na svojevrstan način, što je bitak hrvatskih državotvornih ideja i domoljubnih stremljenja. On je tim stremljenjima posvetio

itav svoj život i utkao te principe u svoju profesionalnu uzoritost u davanju značajnog doprinosa pri stvaranju Hrvatske države.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, želi ukazati i na potrebu jedinstva iseljene i domovinske Hrvatske, a koje je oduvijek bilo zamjetljivo i u djelovanju Ante Glibote, kao jednog od najuglednijih članova iseljene Hrvatske, pa je ovim činom naša odluka o imenovanju gospodina Glibote kao Osobe godine 2017. dala i mjeru i važnost osobnostima ovog izvanserijskog Hrvata, u kojem se mogu prepoznati i državotvorna iseljena i domovinska Hrvatska!

Ovo priznanje dosad su primili: ratni stradalnik Đuro Glogoški, general Mladen Markač i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.