'Zaboravljeni branitelji' blokirali granični prijelaz Bijača prema RH

13.10.2016. 14:23:09

NEZADOVOLJNI STATUSOM Promet je na međunarodnom graničnom prijelazu Bijača od 10.00 sati zapriječen za sva vozila osim za pješake i hitne slučajeve Pripadnici udruge Zaboravljeni branitelji, nezadovoljni svojim statusom, zapriječili su u četvrtak od 10.00 sati s bosanskohercegovačke strane promet za sva vozila na međunarodnom graničnom prijelazu Bijača prema Republici Hrvatskoj, koji se nalazi na koridoru Vc, priopćili iz Granične policije BiH. Promet je od 10.00 sati zapriječen za sva vozila osim za pješake i hitne slučajeve. Iz Granične policije BiH navode da se oko stotinu prosvjednika nalazi na prometnici koja vodi prema međunarodnom graničnom prijelazu. Iz udruge Zaboravljenih branitelja izvijestili su kako će blokada graničnog prijelaza trajati bez ograničenja do ispunjenja njihovih zahtjeva. Predstavnici braniteljske udruge traže da se svim bivšim braniteljima isplaćuje posebni braniteljski dodatak nakon navršenih 60 godina. Uz to, branitelji koji sa 60 godina ne budu imali drugih primanja ostvarit će pravo na 25 posto od prosječne plaće u Federaciji BiH.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.