Žarko Puhovski i Vesna Pusić podržavaju izjavu kojom Milanović vrijeđa ubijene HOS-ovce

25.04.2020. 17:21:00

Izjavu Zorana Milanovića o poginulim braniteljima i junacima HOS-a u Jasenovcu podržali su Žarko Puhovski i Vesna Pusić.

Tako je Puhovski za Večernji list, gdje je predstavljen kao filozof i analitičar, nastavio relativizirati izjavu predsjednika države o braniteljima koji su stvarali Hrvatsku i to svojim mladim životima koje su dali za nju.

Branitelji su, dakle, branili Hrvatsku koja je već postojala. Jesu li baš svi HOS-ovci branili prvenstveno demokratske institucije, o tomu imam svoje mišljenje, a Milanović je u pravu s obzirom na to da je na parlamentarnim izborima 1992. godine Hrvatska stranka prava (HSP) – a HOS je bio HSP-ova stranačka vojska – u svojem službenom programu imala zagovaranje Hrvatske do Zemuna. Bez obzira na to što su oni i branili Hrvatsku, jer su bili natjerani na obranu, programski su hosovci bili i agresivna vojska s obzirom na granice koje je prihvatila Badinterova komisija“, rekao je Puhovski.

„Pripadnici HOS-a su se borili, a neki od njih su i poginuli, što treba cijeniti, ali isto tako treba kazati za što su se oni programski borili. Predsjednik Milanović zbog toga je ovog je puta u pravu, iako bi možda bilo bolje da nije on, kao predsjednik republike, taj koji je to rekao“, smatra Puhovski, koji napominje da Milanovića pritom opravdava činjenica da je predsjednik države u kojoj su stotine ploča s popisima ljudi pobijenih u ratu, ali Drugom svjetskom ratu, doslovce uništavane eksplozivom, razbijane čekićem i bacane u smeće, kao i to da su u tomu sudjelovali i neki koji se sada javljaju kao glasovi “moralističke histerije”.

Pusić: ‘Predsjednik brani dostojanstvo Hrvatske’

U isto vrijeme, javlja se i Vesna Pusić.  Ona ne vidi problem u izjavi Zorana Milanovića, kao predsjednika Republike Hrvatske koji bi trebao štititi čast i dostojanstvo poginulih pripadnika Hrvatske vojske, već vidi u svemu tzv. “ponos antifašističkim identitetom”.

“Ekstremisti i šatoraši uključujući i u vladi i Saboru nasrnuli na Predsjednika države jer brani dostojanstvo Hrvatske. To je dužnost i svih nas koji ne mislimo da su branitelji ustaše i koji se ponosimo hrvatskim antifašističkim identitetom”, poručuje Pusić.

Vesna Pusić@vpusic

Ekstremisti i šatoraši uključujući i u vladi i Saboru nasrnuli na Predsjednika države jer brani dostojanstvo Hrvatske. To je dužnost i svih nas koji ne mislimo da su branitelji ustaše i koji se ponosimo hrvatskim antifašističkim identitetom https://twitter.com/kbeljak/status/1253307168843018241 …

Krešo Beljak@KBeljak

Naš Predsjednik! 

    					<div class=

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: IJ/Foto: fah

Autor: