ZBOGOM CAJKE: U Makedoniji zabranili emitiranje srpske glazbe

02.10.2016. 08:56:50

Makedonsko Udruženje za zaštitu autorskih i muzičkih prava(ZAMP), na zahtjev organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, zabranilo je javno emitiranje glazbe iz repertoara SOKOJ-a na svim radio i televizijskim stanicama na teritoriju Republike Makedoniji. Mondo.rs piše da je zabrana je na snazi od 1. listopada i više nije dozvoljeno emitiranje glazbe srpskih autora. U priopćenju SOKOJ-a se navodi da razlozi za tu odluku proizlaze iz činjenica kako je Ministarstvo kulture predložilo novi pravilnik o tarifama za korištenje glazbe autora, i prema njemu se njeno korištenje koje je već prije bilo smanjeno na 50 posto, sada povećava na na stopostotnu zabranu, izjavio je ZAMP. A Hrvatska? Hrvatske će prije zabraniti Thompsona i Škoru nego Seku Aleksić i Jelenu Karleušu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.