Zlostavljali i ubili 24 hrvatska branitelja i civila, a ne osjećaju se krivima!

08.12.2014. 19:01:07

Svoje su obrane iznijeli Stevo Pantić, Milisav Atanacković, Milenko Pantić i Đoko Stajić, a sva četvorica istaknuli su kako se ne osjećaju krivima za kaznena djela koja im se stavljaju na teret. Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje desetorici optuženih za ratni zločin nad hrvatskim braniteljima i civilima u Trpinji 1991. godine. Svoje su obrane iznijeli Stevo Pantić, Milisav Atanacković, Milenko Pantić i Đoko Stajić, a sva četvorica istaknuli su kako se ne osjećaju krivima za kaznena djela koja im se stavljaju na teret. Podsjetimo, optuženi su od 14. rujna do kraja studenog 1991. godine zapovijedali i sudjelovali u protuzakonitom lišavanju slobode civila hrvatske narodnosti, njihovu zlostavljanju, mučenju i usmrćivanju te zlostavljanju, mučenju i usmrćivanju hrvatskih branitelja. Tako su usmrćene 24 osobe, 17 civila i sedam hrvatskih branitelja. Na raspravi se pojavio i optuženi Miroslav Kovačević kojega je nedavno u ćeliji osječkog zatvora, u trenutku psihičkog rastrojstva, pretukao jedan zatvorenik, zbog čega je Kovačeviću pružena liječnička pomoć u osječkoj bolnici, dok je napadač prebačen na liječenje u Zatvorsku bolnicu u Zagreb. Ovaj tjedan trebalo bi biti završeno iznošenje obrana, a za sljedeći tjedan predviđene su završne riječi optužbe i obrane. Očekuje se da bi presuda mogla biti izrečena 22. prosinca.  
  • Autor: s. nujić
  • Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.