Raspudić: ‘Administrativni teror vladajuće partije kojoj asistira i Ustavni sud’

15.09.2020. 10:26:00

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda rekao je da taj Sud doista vidi kao jedan veliki problem hrvatske demokracije.

“Samo teške naivčine su mogle očekivati drugačiju odluku Ustavnog suda. Ova odluka o neradnoj nedjelji je smokvin list da oni kao pokažu da su neovisni o vladajućima. Nastavlja se administrativni teror vladajuće partije preko Stožera koji je sada dobio pravno pomazanje ustavnog suda koji se popunjava na način kako se popunjava, a popunjava se dogovorom HDZ-a i SDP-a, najčešće parkiranjem isluženih političkih kadrova”.

“Ustavni sud doista vidim kao jedan veliki problem hrvatske demokracije danas. Njegovo ukidanje bi umnogome olakšalo i porezne obveznike”, naglasio je Raspudić.

“Ovo nije ratno stanje, ali ćemo se složiti da je stanje u kojem živimo daleko od normalnog i redovnog stanja. Time bi se dobio pravni temelj i odluke bi bile jasne i pravno utemeljene. Ovako svjedočimo nekoj vrsti administrativnog terora vladajuće partije kojoj sada asistira i Ustavni sud”, zaključio je Raspudić za HRT.

Podsjetimo, Ustavni sud odlučio je da su sve odluke Nacionalnog stožera zakonite, a samo jedna, ona o zabrani rada nedjeljom na početku pandemije koronavirusa, nije bila u skladu s Ustavom. Od 13 sudaca, sve odluke donesene su s 10 glasova, dok je pri svakoj odluci troje sudaca glasalo suprotno, a njihova će izdvojena mišljenja biti naknadno objavljena. Sud je zasjedao bez nazočnosti medija.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.