4. Pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

25.05.2021. 13:38:00

4. POHOD ZA HRVATSKE BRANITELJE POGINULE NA VELEBITU
                 MALI ALAN - DUŠICE – SVETO BRDO
                  
Dana 5. lipnja 2021. godine, održat će se četvrti „Pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu“ na Sveto brdo i sveta misa na Stanovima Jurjevića u sjećanje na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje. Isto tako, sjetit ćemo se žrtava lovinačkog kraja i zbjega koji se dogodio 24.9.1991. godine. Ovim pohodom, želimo reći veliko hvala svakom hrvatskom branitelju koji je braneći Velebit, branio Hrvatsku.

Svi sudionici dolaze u vlastitom aranžmanu i mogu krenuti prema Svetom brdu iz smjera koji im odgovara: iz Egeljca (od spomenika), s prijevoja Mali Alan ili s Malog Libinja. Svima koji planiraju uspon na Sveto brdo, preporučamo polazak s Malog Alana najkasnije u 8:30h.
Vrhunac pohoda (nakon silaska sa Svetog brda) bit će sveta misa na Stanovima Jurjevića (Dušice) u 14:00h. Planinari koji dolaze samo na svetu misu (bez uspona na Sveto brdo) mogu krenuti s Malog Alana u 10:30. sati.

Po silasku prema Svetom Roku, položit ćemo vijence, zapaliti svijeće i pokloniti se žrtvama lovinačkog kraja kod spomenika u Egeljcu. 

Zajednički obrok, ako dozvole epidemiološki uvjeti, bit će u Hostelu Sveti Rok u 18:30 sati.
Svako društvo/udruga, do 1. lipnja 2021. godine, prijavljuje isključivo hostelu (099 340 2410) točan broj sudionika te preuzima bonove za hranu (30 kn) na licu mjesta. 

Pozivamo sva planinarska društva i braniteljske udruge da se do 1. lipnja, prijave organizatorima s brojem sudionika. 
„Veće ljubavi nema od ove: da tko život svoj položi za prijatelje svoje.“

Iv 15, 13

Organizatori:
HPD GORA i UDRUGA SJP “GROM” KARLOVAČKE ŽUPANIJE
Prijave:
mpalajsa1@gmail.com ( SJP GROM)
hpd.gora@hps.hr (HPD GORA)

Opis fotografije nije dostupan.

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.