A JE LI? Vulin: Proces ujedinjenja Srba je počeo, a to se više neće moći zaustaviti

02.05.2021. 09:40:00

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da "nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele živjeti u jednoj državi".

"Vjerujem da stvaranje srpskog svijeta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje 'velike Albanije', garantira Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu", rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on "suborci, ali nije rijetko da ne mislimo isto".

Prema njegovim riječima, "često čujem da se kaže kako ćemo svi živjeti u Europskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

"Zaboravlja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko desetljeća u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg Reicha", dodao je Vulin.

Kako je rekao, "nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

"Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinitelja nema pravo ostaviti svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnjaka u dijelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti", rekao je Vulin.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: js/ATAImages

Autor: