A ŠTO S MARKUŠEM? Medved podržao Celjaka: ‘Njegov život obilježen je Domovinskim ratom’

12.05.2021. 22:07:00

BORBA ZA ŽUPANA

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved, jučer je boravio u Komarevu i Sunji, ključnim mjestima na kojima se, kazao je ministar, “branio Sisak”.

AUTOR: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Govoreći o činjenici da je na tim bojišnicama život izgubio 51 hrvatski branitelj, Tomo Medved poklonio se žrtvama kojima je zahvalio na doprinosu u oslobađanju Hrvatske, a usput je tamošnje građane pozvao na jedinstvo pružajući podršku mladom Ivanu Celjaku (HDZ) u borbi za mjesto župana Sisačko moslavačke županije.

“Njegov život označen je žrtvom Domovinskog rata”

“S ovog mjesta pozivam vas da damo povjerenje Ivanu Celjaku za župana Sisačko-moslavačke županije. To je čovjek čiji je osobni život označen žrtvom Domovinskog rata, čiji je otac jedan od junaka Domovinskog rata. Celjak je najbolje rješenje za Sisačko-moslavačku županiju, a posebno u ovom trenutku, nakon razornog potresa koji se dogodio. Za što bržu i kvalitetniju sanaciju posljedica potresa, za revitalizaciju ovog područja, za gospodarski razvoj, za uspostavu odgovarajuće suradnje i odnosa prema Vladi RH koja ulaže iznimno velike napore, važno je da Ivan Celjak postane župan”, kazao je Medved.

Markuš kao “prijetnja”

Zanimljivo je da je Celjaku u istoj utrci, doduše po kandidaturi Domovinskog pokreta, velika prijetnja poznato braniteljsko ime, vukovarski heroj Damir Markuš, pa će ministrovo povezivanje Celjaka sa “žrtvom Domovinskog rata” zasigurno dovesti do prijepora i negodovanja u braniteljskim redovima.

Što se Celjaka tiče, on od prvog dana kandidature optimistično tvrdi da će Sisačko-moslavačka županija biti konkurentnija od Zagreba. Za primjer je uzeo autocestu Sisak koja, kako kaže, otvara prostor ulagačima na području Sisačko-moslavačke županije.

”Ispred nas je novo vrijeme. Gledamo u budućnost. Naša županija će biti konkurentnija od Zagreba jer će poduzetnici ostvariti bespovratna sredstva od 70 posto za ulaganja”, obećao je mladi HDZ-ovac.

Kome će stanovnici Sisačko moslavačke županije ukazati povjerenje, doznat će se za kratko vrijeme.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.