Aktualna prometna obavijest za Hrvatsku: Prometna nesreća, radovi i vremenski uvjeti utječu na cestovni promet

19.09.2023. 07:45:00

Prometna situacija u unutrašnjosti Hrvatske trenutno je izazovna zbog različitih faktora koji utječu na cestovni promet. Evo najvažnijih informacija o trenutnim uvjetima na cestama:

Prometna nesreća prekinula promet na državnoj cesti DC5 Na dionici Grubišno Polje-Velika Dapčevica, promet je prekinut zbog prometne nesreće. Obilazni putovi su Velika Barna-Bjelovar i Ivanovo Selo-Maslenjače-Đulovac-Pčelić-Virovitica.

Kiša uzrokuje mokre i skliske kolnike Mokri i skliski kolnici zbog kiše mjestimice su prisutni na cestama u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama gdje traju radovi.

Posebne napomene za autoceste:

  • Autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: Na ovoj autocesti primijećena je srna između čvorova Novigrad i Bosiljevo I. Također, najavljeno je izvanredno održavanje u tunelima Ledenik i Bristovac, gdje će se voziti dvosmjerno jednom tunelskom cijevi u određenim vremenskim intervalima.

  • Zagrebačka obilaznica (A3): Zbog prometne nesreće na čvoru Zagreb zapad u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine po dva prometna traka u koloni od oko 1 km.

  • Riječka obilaznica (A7): Gustoća prometa povećana je između čvorova Rijeka zapad i Orehovica u oba smjera. Također, zbog sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Lenci, vozit će se jednim trakom na određenim dionicama.

  • Jadranska magistrala (DC8): Povećana je gustoća prometa s povremenim zastojima na dionici Trogir-Split-Omiš.

Najava radova za večeras 19./20.9.2023.: Od 22:00 do 06:00 sati na autocesti A1 zbog izvanrednog održavanja u tunelima Ledenik i Bristovac (dionica Sveti Rok - Rovanjska) vozit će se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi, a između 20:00 i 6:00 sati prekidat će se promet višekratno do maksimalno petnaest minuta na ulasku na autocestu na čvoru Zadar istok (krak 1).

Posebna napomena za Grad Zagreb: Od 21. rujna do 21. listopada, za sav promet bit će zatvorena Avenija Većeslava Holjevca na dijelu od Islandske do Nežićeve ulice. Vozači trebaju koristiti naznačene obilazne rute.

Ova obavijest ima za cilj pružiti važne informacije vozačima kako bi se osigurala sigurnost i bolja protočnost prometa na cestama. Vozačima se savjetuje da prate prometne informacije i prometne znakove te da prilagode svoju vožnju trenutnim uvjetima na cestama.

Izvor: HAK/PDN/Foto:snimka zaslona/HAK

Izvorni autor: PDN/HAK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.