ALARMANTNO STANJE U BOLNICI NA SJEVERU: ‘Liječnici moraju birati koga staviti na respirator, a vladajući su nas glatko odbili’

22.04.2021. 12:47:00

Barbara Antolić Vupora, kandidatkinja SDP-a za varaždinsku županicu, je danas upozorila na alarmantnu situaciju u varaždinskoj bolnici.

Istaknula je kako će, zbog manjka respiratora, liječnici morati birati koga će staviti na aparat, a koga ne. Priopćila je i da je Vladi uputila amandman kojim traži da osigura dva milijuna kuna za kupnju novih respiratora Općoj bolnici Varaždin.

Tvrdi da su vladajući, predvođeni HDZ–om, to “glatko odbili”.

Tri respiratora na pet pacijanata

“Važnije im je bilo taj novac poslati izvan Hrvatske. Sada smo suočeni s ogromnom krizom u varaždinskoj bolnici kad su, kako i sam ravnatelj kaže, na raspolaganju ostala samo tri respiratora. A jučer je samo u sat vremena pet novih pacijenata završilo na respiratoru”, istaknula je.

Antolić Vupora tvrdi i da je Hrvatska nespremno ušla i u treći val pandemije, s nedovoljnim brojem liječnika i medicinskih sestara te bez odgovarajućih aparata.

“Od životne važnosti”

Stoga zahtijeva od ministra zdravstva Vilija Beroša da hitno osigura novac za nove respiratore u varaždinskoj bolnici.

“Ljudima u Varaždinskoj županiji to je od životne važnosti i ne želimo isprike ili obećanja jer više ne možemo čekati”, zaključila je.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.