Alvir: Sve dok ne prođe korona ne očekujemo identifikacije

17.03.2020. 13:43:00

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja od sutra zatvara vrata ureda. Predsjednica Saveza Ljiljana Alvir već danima sa članovima kontaktira isključivo telefonom

Pitanje nestalih u Domovinskom ratu nije i neće stati, samo radimo na drugačiji način. Od srijede zatvaramo vrata našeg ureda dok ne prođe ova situacija s korona virusom, ali nastavljamo surađivati s nadležnim institucijama. Već danima s našim članovima komuniciramo isključivo telefonom, dolazaka u Savez nema, rekla nam je predsjednica Saveza Ljiljana Alvir.

Svakodnevno zove članove ispituje ih kako i što im treba. Dok ne prođe pandemija korona virusa, staje se i s identifikacijama.

- U ovom razdoblju ne očekujemo identifikacije, niti posljednje ispraćaje.. Naši članovi u ratu su izgubili svoje najmilije, a sada mi moramo štititi njih i biti solidarni jedni s drugima. Mi i dalje radimo na svim poslovima koji se odnose na prikupljanje informacija o nestalima, analitiku i "češljanje" slučajeva - rekla je Alvir i dodala da Savez neće provesti planirane aktivnosti, pa je tako otkazao i tradicionalni uskršnji skup.

- Želimo zaštititi članstvo i biti odgovorni prema cijelom narodu. Za sve koji misle drugačije poručujem im da je vrijeme herojstva bilo u Domovinskom ratu. Sada je herojstvo ostati kod kuće, zaštititi sebe i druge i biti solidaran - rekla je Alvir.

Izvor: 24sata/ Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Romana Bilešić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.