Ante Nazor o AID-u, optužnicama u BiH i pokušaju smjene kadrovima iz Documente

16.05.2020. 22:01:00

Gost u Podcastu Velebit je dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata koji je odgovorio na pitanja gledatelja Patreona.

► Tko je dao nalog da se “bosansko-hercegovačka” tajna služba AID pusti u Državni arhiv RH? Na temelju tako prikupljenih materijala kasnije su pokrenute optužnice u BiH protiv hrvatskih generala.

► Kako je “bosansko-hercegovačka” strana iz svojih arhiva uklanjala dokumente koji su kompromitirajući za časnike Armije BiH?
► Treba li u Hrvatskoj napraviti jednu instituciju, neku vrstu domovinske knjižnice, koja bi objedinila razne naslove vezano uz Domovinski rat?

► Po kojem ključu se svakodnevno u domaćim medijima vodi kampanja javne stigmatizacije branitelja, stvaranje percepcije da su neobrazovani, zaostali, lažnjaci, visokih mirovina?

► Kakva je bila uloga generala Praljka u Oluji?
► Kako je taj Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata opremljen?

► Traju li još uvijek kampanje dijela jugoslavenskih utjecajnih krugova u Hrvatskoj, s ciljem smjenjivanja vodstva Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i postavljanjem na čelo te važne institucije kadrove iz notorne Dokumente i zloglasnog Štrbčevog Veritasa, kao što je to bio slučaj u zadnjem mandatu SDP-ove vlade prije nešto manje od deset godina?

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor: