ANTIFA JE SAD TERORISTIČKA ORGANIZACIJA! Trump objavio rat ekstremnoj ljevici

01.06.2020. 10:12:00

Predsjednik Trump najavio je u nedjelju da će američka vlada odrediti krajnje lijevu skupinu Antifa terorističkom organizacijom.

Do toga dolazi jer je Trump optužio Antifa za nerede koji su se dogodili diljem zemlje kao odgovor na smrt Georgea Floyda, nenaoružanog crnca, koji je umro 25. svibnja, dok je bio u policijskom pritvoru u Minneapolisu, Minn., Nakon što mu je jedan policajac klekao na vratu. više od 8 minuta u incidentu uhvaćenom na video, piše foxnews

“Sjedinjene Države Amerike će ANTIFA imenovati terorističkom organizacijom”, tvitnuo je Trump u nedjelju popodne.

Ostaje nejasno tko se nalazio iza eskalacije što je počelo kao mirni prosvjedi protiv policije, s optužbama koje su lobirale i krajnje lijeve ekstremiste i bijele nacionaliste. Predsjednik je snažno pokazao prstom na bivšeg.

“To je ANTIFA i radikalna ljevica. Nemojte kriviti druge!” Trump je u subotu tvitnuo.

Državni tajnik Mike Pompeo bio je manje odlučan u izjavi tko stoji iza pljačke, podmetanja požara i nasilja. Dok je nazivao nerede “antifazi” tijekom nastupa na Fox Newsu “Future Future Future”, rekao je, “Mislim da još ostaje da se precizno vidi kako” se situacija od mirnih prosvjeda pretvorila u nešto sasvim drugo.

Glavni državni odvjetnik Minnesote Keith Ellison rekao je za “Fox News Sunday” da ima dokaze da su ljudi izvan države bili upleteni u nasilno ponašanje u Minneapolisu, ali nije precizirao jesu li povezani s bilo kojom određenom skupinom ili ideologijom.

Rezolucija o proglašenju Antife domaćom terorističkom organizacijom uvedena je u Senat 2019. godine, navodeći da Antifa “predstavlja protivljenje demokratskim idealima mirnog okupljanja i slobodnog govora za sve [.]”

Mjera, koju je sponzorirao senator Bill Cassidy, R-La., A uz sponzoriranje senatora Teda Cruza, R-Texas, naišla je kao odgovor na prijetnje i akcije koje su pojedinci povezani s antifa i izveli protiv dužnosnika ICE-a i novinara Andyja Ngoa.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor: