Anušić potvrdio dolazak čovjeka NATO-a u Sabor: “Tamo neće biti Bauk niti itko iz SDP-a jer je tako naredio Milanović”

25.10.2024. 16:27:00

Ministar obrane Ivan Anušić dao je izjavu za medije i komentirao misiju NSATU te mogući dolazak visokog dužnosnika NATO-a u Hrvatski sabor.

Dok vladajući vjeruju da će se visoki dužnosnik NATO-a odazvati pozivu saborskih radnih tijela da dodatno pojasni aktivnost NSATU, čelnik Odbora za obranu Arsen Bauk (SDP) najavio je da on u tome neće sudjelovati jer “neće pozivati nikoga izvan Hrvatske da dođe tumačiti što napraviti”.

Ministar obrane Ivan Anušić odgovorio je na pitanje hoće li netko iz NATO doći u Hrvatsku kako bi pojasnio detalje NSATU misije: “Kao što je predsjednik Zoran Milanović dva puta zabranio generalu Tihomiru Kundidu da dođe na saborski Odbor i da kaže ono što javnost zanima iz kuta gledanja načelnika Glavnog stožera, prvog vojnika u Hrvatskoj, koji ne pripada ni jednoj političkoj opciji. Zabranio mu je da dođe dva puta jer nije želio ono što sam ja pročitao u dopisu generala Kundida, da Kundid kaže na Odboru”, rekao je.

“Politička šteta prve kateogorije”

“Sada dolazi drugi čovjek NATO-a na saborski Odbor i želi objasniti javnosti, zastupnicima pa i predsjedniku Milanoviću što znači NSATU misija. Sada ovo sprječava Arsen Bauk odbijajući pozvati sjednicu na kojoj će prisustvovati dužnosnik NATO-a. Produžen je nastavak politike koju je Milanović započeo, a to je narušavanje odnosa Hrvatske s NATO-om i zapadnim saveznicima, ali to sada nastavlja raditi Bauk. Gospodin Boris Ruge će doći i bit će u Saboru i ako su neki zastupnici najavili da neće prisustvovati tom Odboru, prisustvovat ćemo mi, hrvatska javnost i čut će se što drugi čovjek NATO-a govori o NSATU misiji i opovrgnuti teze i Milanovića, oporbe, Bauka i svih onih koji tvrde da šaljemo Hrvatsku vojsku u rat i u Ukrajinu. Na Odboru neće biti Arsen Bauk niti itko iz SDP-a jer je tako naredio Zoran Milanović”, dodao je ministar Ivan Anušić.

Anušić se još jednom zapitao u kojem smjeru ide Hrvatska: “Bauk i Milanović trebaju objasniti zbog čega guraju Hrvatsku u tu krajnost i zbog čega se Hrvatska kompromitira pred saveznicima. Ovo nema veze s politikom HDZ-a i SDP-a nego se Hrvatska gura u nepovratni put, ovo je politika poništavanja svega onoga što radimo i smjera u kojem Hrvatska treba ići.

“Ne propada NSATU misija, ne propada većina u Saboru, ne propada stranka, ali ako se ne glasa postavlja se pitanje u kojem smjeru Hrvatska ide. Ovo je politička šteta prve kategorije”, dodao je ministar.

Izvor: n1/Foto: Snimka zaslona N1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.