APSTRAKTNA INTELIGENCIJA

26.03.2020. 10:36:00

Takva inteligencija je, nažalost, najčešće veliki teret !

 Iz jednostavnog razloga: to su ljudi koji sve oko sebe uočavaju srcem, dakle, na duhovnoj razini. Takve osobe najčešće nailaze na nerazumijevanje okoline, čak i svojih najbližih.

Kažu da je inteligencija mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova, i korištenja znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno nagonsko ponašanje, a niti učenjem stečene navike, vještine i znanja.

Ako spadate u visoko inteligentne –  uočavate da stvari mogu funkcionirati drugačije i bolje, ali ne možete ništa jer većina to ne razumije,

Cijeli život ste prisiljeni pomirivati se sa besmislicama. Imate ideje koje su bolje, ali mnogi ih ne razumiju. Vidite razne demagogije, ali oni ne vide da su demagozi. Galamite i uočavate razne anomalije, pokušavate promijeniti stvari, ali mediokriteti vas spotiču.

Mislite li da je dobro imati visok IQ?Možda, ali zagorčava život.

Postoji li rješenje? Uvijek postoji!

Prijateljujte se sa dobrim ljudima, iskrenim, marljivim, poštenim bez obzira koliki im je IQ dragi Bog darovao.

Ipak, što ćemo sa superiorima“?

Treba li nabrajati

svu silu umova kroz povijest, ali i današnjicu. Sve one briljante MISLI, RIJEČI, DJELA? I njihovu ostavštinu. Vrsne umjetnike poirotovog kalibra?

Osobe sa izrazito  razvijenom  apstraktnom inteligencijom su kreativni, duhovni, maštoviti, odlično se snalaze u novonastalim –iznenadnim i kompliciranim situacijama.

I dok je svijet još uvijek zaokupljen materijalnom egzistencijom, apstraktne individue  svojim avangardnim konkluzijama idu  ispred vremena – približavajući drugima srž i i esenciju.

Izvorni autor: Ivan Remeta Johnny

Autor: