Autobus K. Grabar-Kitarović oštetio auto na cesti. Vozačica ogorčena: Nitko nije stao

11.12.2019. 19:48:00

Vozač autobusa u kojemu se nalazila predsjednica jučer je zakačio vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup

Autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jučer kasno poslijepodne sudjelovao u manjoj prometnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, pišu vijesti.hr.

Naime, vozač autobusa u kojemu se nalazila predsjednica zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup. Dogodilo se to oko 18.50 sati, ma autobus je automobilu kojim je upravljala Silvija Soldo oštetio lijevi dio, otrgnuo retrovizor, uništio vrata...

Nakon udarca, samo je nastavio dalje voziti, a vozačica je pozvala policiju koja je obavila očevid.

Vozačica je prepričala kako se nesreća dogodila na uskoj cesti. Ispred nje je bio jedan automobil koji se sklonio autobusu, a ona je stala odmah iz njega.

– Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga – ispričala je Silvija Soldo.

– Najviše me začudilo da nitko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Nitko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerojatno – dodala je.

Policija je potvrdila nezgodu te su rekli kako se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći već stanu na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid.

U Izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović izrazili su žaljenje zbog nesreće, a izaslanik predsjednice sutra će posjetiti oštećenu vozačicu.

– Izborni Stožer Kolinde Grabar-Kitarović najiskrenije izražava žaljenje zbog manje nesreće koja se dogodila. Hvala Bogu, riječ je samo o manjoj prometnoj nesreći s manjom materijalnom štetom. Ja sam, također, bio u tom autobusu zajedno s kandidatkinjom. Ništa se nije čulo ni osjetilo. Što se tiče procedure. Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja – rekao je Zoltan Kabok, glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Izvor: Vecernji.hr/Foto:Marko Dimić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.