Avioni izvodili vratolomije na Susretima za Rudija, Krstičević: Rudolf Perešin je učinio nezamisliv podvig

12.09.2021. 17:32:00

U znak sjećanja na junaka Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u akciji "Bljesak" - u Gornjoj Stubici 24. put održavaju se "Susreti za Rudija". Organiziran je bogat letački program, a "Susreti" su otvoreni u spomen-parku koji nosi Perešinovo ime.

Brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod njegova spomenika i prisjetila se junaštva legendarnog pilota. Posebno bijega iz tadašnje JNA u listopadu 1991.ve kada je MIG-om sletio u Klagenfurt i poručio: "Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate", prenosi HRT.

'Meni bi bilo dovoljno da se samo spomene, da se tu položi jedan cvijet, zapali svijeća i meni je to dovoljno jer znamo da smo ga se sjetili. Sve ovo preko je nešto što znači da hrvatski narod misli da ih je zadužio i to je ono čime mu vraćaju. I to je ono što ja kažem, to je ljubav', rekla je Ljerka Perešin, udovica Rudolfa Perešina.

  •  
  •  Susreti za Rudija u Gornjoj Stubici u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina

Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

'On je učinio nezamisliv podvig. Preletjevši s MIG-om u Austriju pokazao je tadašnjim provodiocima velikosrpske politike da neće uspjeti slomiti volju, vjeru i duh hrvatskog naroda', istaknuo je Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Vlade.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu. / Foto: Zeljko Hladika

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.