Banožić čestitao ‘Tigrovima’: ‘Naučili ste nas graditi modernu i moćnu Hrvatsku vojsku’

05.11.2023. 10:05:00

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku povodom obilježavanja 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i 16. obljetnice 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“.

„Poštovani hrvatski branitelji,

Poštovani pripadnici legendarne 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i pripadnici 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“, više od tri desetljeća priča o „Tigrovima“, jednako snažno i jasno, govori o neizmjernoj hrabrosti, vrhunskoj organizaciji i spremnosti hrvatskih branitelja za stvaranje moderne hrvatske države.

“Za Hrvatsku kao Tigar”

Vaše geslo “Za Hrvatsku kao Tigar” i osjećaj koji ste u nama budili povezuje nas i danas, a posebno kada gledamo mlade pripadnike Hrvatske vojske koji časno i ponosno nastavljaju sjajnu tradiciju svojih prethodnika.

Foto: Morh

Okupljanje u kasnu jesen u Rakitju, označilo je početak povijesne priče o gardijskoj brigadi koja je na ratištima diljem Hrvatske nizala velike pobjede i neprijatelju pokazala jasnu namjeru „Tigrova“ – slobodna i samostalna hrvatska država.

Početak jedne nove priče ova jesen donijela je i mladim pripadnicima 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ koji pod svojim novim beretkama nastavljaju tradiciju 11 tisuća pripadnika koji su tijekom Domovinskog rata gradili ime i značaj ove legendarne gardijske brigade.

Djelo Tigrova, njihov pobjednički hod trajni je primjer kako se brane i ostvaruju hrvatski interesi. Upravo zato, hrvatski branitelji i Hrvatska vojska visoko su na listi prioriteta Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane.

Nastavljamo graditi snažnu, modernu i moćnu oružanu silu zahvaljujući iskustvima i znanju hrvatskih branitelja za generacije koje dolaze. Zato mi je posebno drago što upravo za potrebe zadaća 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”, činimo velik iskorak i napredak nabavom dodatnih BOV Patria.

Dragi Tigrovi, čestitam vam naš dan i ostanite uvijek Domovini vjerni!

Za Hrvatsku kao Tigar!” , poručio je ministar Banožić.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dražen Krajcer/Foto: Željka Josić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.