BAVE SE UVOZOM BANANA U tvrtki bivše Mostove gradonačelnice Metkovića zaplijenjeno preko 70 kilograma kokaina!

08.03.2021. 09:22:00

Nešto više od 70 kilograma kokaina policija je u nedjelju zaplijenila na području Opuzena, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Riječ je o zajedničkoj akciji policije i Uskoka koji se još nisu oglasili o zaplijeni droge.

Slobodna Dalmacija poslijepodne je objavila da je oko stotinu kilograma kokaina pronađeno u kontejneru banana koji je završio u skladištu jedne tvrtke što se, među ostalim, bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Riječ je o tvrtki Frigo Bonsai koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije. Frigo Bonsai je tvrtka za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluje na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike, piše Dubrovački dnevnik. U sudskom registru stoji kako je riječ o firmi koja je u vlasništvu obitelji Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića te jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur

Navodno je riječ o nastavku akcije u kojoj se zbog krijumčarenja više od 146 kilograma kokaina preko luke u Pločama krajem siječnja pod istragom našlo troje hrvatskih i jedan talijanski državljanin, a potom početkom veljače i lučki carinik koji je također bio dio krijumčarskog lanca.

U nedjelju su, kako se doznaje, uhićene još tri osobe, a policija je pretražila više domova i poslovnih prostora.

Izvor: direktno

Izvorni autor: dm, h/foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.