Benedikt XVI. pokopan u bazilici sv. Petra, u grobnicu Ivana Pavla II.

05.01.2023. 15:04:00

Papa Benedikt XVI. pokopan je u bazilici sv. Petra, objavila je Sveta Stolica u četvrtak nakon mise zadušnice.

Lijes s tijelom pape rođenog u Bavarskoj prenesen je s Trga sv. Petra u Rimu u kriptu bazilike. Javnost je bila isključena s tog dijela sprovoda. Joseph Ratzinger - Benediktovo rođeno ime - sada leži u grobnici svojeg poljskog prethodnika Ivana Pavla II., čiji su tjelesni ostaci prije nekoliko godina premješteni na drugo mjesto u crkvi.

U lijesu se nalaze se i drugi predmeti poput teksta o njegovu životu i pontifikatu. Oko 50.000 vjernika prisustvovalo je sprovodu na Trgu sv. Petra, koji je predvodio sadašnji papa Franjo, navodi Vatikan.

Benedikt, svjetski poznati teolog, preminuo je u subotu u 95. godini života u samostanu unutar vatikanskih vrtova, gdje se preselio nakon što je postao prvi papa u 600 godina koji je dao ostavku.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: I.V./HINA/Foto: EPA / Autor:FABIO FRUSTACI/VIDEO: Laudato TV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.