Bernardić: Laž je da je SDP nudio koaliciju Mostu

11.05.2020. 13:40:00

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić reagirao je u ponedjeljak na tekst u Večernjem listu „Beljak: SDP je nudio koaliciju i Mostu“ kratkom porukom na svom facebooku: „Laž!“, ne precizirajući međutim jesu li lažni navodi u tekstu ili izjava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

U tekstu koji se bavi lijevo-centrističkom oporbenom predizbornom koalicijom stoji da je čelnik HSS-a Beljak Večernjem listu „otkrio kako je po uzoru na Mačekovo okupljanje cjelokupne opozicije na izborima 1938., od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih, prije mjesec dana u dogovoru s Bernardićem ispitivao mogućnost okupljanja svih ideološki raznorodnih stranaka kojima je zajednički nazivnik da su protiv HDZ-a, uključujući i Most“.

„Predložio sam to i Nikoli Grmoji i Boži Petrovu, ali to je s podsmjehom odbačeno, što je jasno jer je riječ o neostvarenim HDZ-ovcima – otkriva Beljak zaključujući da mostovci ‘nikad nisu ni pomišljali na bilo koju drugu priču osim HDZ-a’“, navodi se u tekstu.

Krešo Beljak izjavu Večernjem listu nije demantirao.

SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA u subotu su predstavili predizbornu koaliciju koju su nazvali Restart. Najavili su da će ovaj tjedan potpisati predizborni sporazum i s bjelovarsko-bilogorskim županim, nezavisnim Damirom Bajsom i još nekim lokalnim čelnicima te da se o predizbornom savezu razgovara i s IDS-om i PGS-om.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.