Beroš: Hrvat ranjen na bojištu u Ukrajini je stabilno. Vjerojatno će ga prebaciti u KB Dubrava

03.06.2022. 13:34:00

Hrvatski državljanin ranjen je na bojištu u Ukrajini. Borio se za ukrajinsku stranu. Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova surađivalo je s ukrajinskim vlastima da ga prebace na sigurno

Ministar Vili Beroš pričao je o ranjenom hrvatskom državljaninu na bojištu u Ukrajini, piše 24sata

- Surađujemo s ambasadom. On je stabilno. Vjerojatno će ga prebaciti u KB Dubrava - rekao je Beroš uoči sjednice Vlade. 

Podsjećamo, hrvatski državljanin ranjen je na bojištu u Ukrajini. Borio se za ukrajinsku stranu. Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova surađivalo je s ukrajinskim vlastima da ga prebace na sigurno što su nam potvrdili u odgovoru. Nisu nam otkrili gdje je ranjen, koje su težine ozljeda niti kada će točno biti prebačen u Zagreb na liječenje.

- Potvrđujemo informaciju o ozlijeđenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku gdje će nastaviti liječenje - odgovorili su nam iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr/Pixsell/Reuters

Izvorni autor: Snježana Krnetić/Sara Lea Čenić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.