Bez cjelovitog popisa odnosno registra agresora i dalje će nam Pupovac krojiti i tumačiti zakone!

18.07.2021. 10:11:00

Prije nekoliko dana Hrvatski sabor donio je Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Namjera ovog zakona kako kaže vladajuća garnitura jest sveobuhvatno reguliranje prava civilnih stradalnika iz Domovinskog rata, a iz Ministarstva hrvatskih branitelja očekuju oko 2500 novih korisnika prava.

U Zakonu se strogo propisuju zapreke za ostvarivanje statusa i prava za sve pripadnike, pomagače ili suradnike neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi, kao i za sve osobe koje su osuđene zbog ugrožavanja ustavnog poretka i sigurnosti Republike Hrvatske, a koje se nalaze u evidenciji Ministarstva pravosuđa.

Osim što se dobrano kasni s donošenjem ovog Zakona, na prvi pogled sve izgleda dobro i idealno, ali stvarnost je nešto drugačija jer mnoge stvari koje su trebale biti riješene do sada još uvijek su ostale neriješene.

Jedna od najbitnijih jest objava popisa odnosno registra agresora bez kojega nikada ovaj niti slični zakoni ne mogu ostvariti ono što bi uistinu trebali.  Dokle god ne bude napravljen cjelovit i sveobuhvatan popis pripadnika, pomagača ili suradnika neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi do tada ne možemo biti zadovoljni s ovim Zakonom odnosno njegovom primjenom.

Ono što je najtragičnije jest činjenica da će bez sve obuhvatnog registra neprijatelja Milorad Pupovac, SDSS i mnogi koji bi trebali biti dio popisa u tom registru biti upravo oni koji će nam kreirati i tumačiti ovaj i slične zakone.

Nije slučajno što ovaj zakon omogućuje ostanak na vlasti ove oligarhije kako bi mogli završiti i dalje razvlašćivati hrvatski narod od svoje suverenosti i državnog digniteta. Kad pojedinac izdaje to je ružan i tragičan čin, ali kad institucije čine izdaju i to sve nastoje zakonom legalizirati, onda to nosi nesagledive posljedice za narod i državu.

Itekako ćemo zapisati i upamtiti sve saborske zastupnike koji su digli ruku za ovaj antihrvatski zakon.

 

Predsjednik Glavnog stana HSP-a

Ante Komljen

Izvorni autor: Ante Komljen/HSP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.