BiH policija objavila sliku migranta osumnjičenog za ubojstvo muškarca u Sarajevu: Bio je uhićivan zbog droge

19.11.2020. 09:55:00

Policija Kantona Sarajevo utvrdila je da je migrant koji je u utorak u Otesu ubio jednu osobu ranije hapšen zbog droge. Za njim se i dalje traje traga.

Kako doznaje Avaz, on je navodno sklon upotrebi narkotika, a Policijska uprava Ilidža poslala je jučer i njegovu fotografiju krim-službi Upravi policije.

Sada se pokušava utvrditi njegova lokacija, a vjeruje se da se krije negdje na području Ilidže ili Novog Grada. Vjeruje se da ima i pomagače, a iz MUP-a KS su potvrdili da je riječ o državljaninu Maroka.

Policija je sinoć objavila njegove inicijale i fotografiju.

- Radeći na rasvjetljavanju i dokumentiranju vezanom za događaj u ulici Barska, područje općine Ilidža, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se u vrijeme istog na navedenom mjestu nalazila osoba inicijala A.H., rođen 1986.godine, državljanin Maroka.

Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenoj osobi odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS  - priopćili su iz MUP-a KS.

Podsjećamo, Jasmin Berović (36) ubijen je jer je branio brata i njegovu imovinu.

Izvor: dnevnik.ba

Izvorni autor: dnevnik.ba/foto: MUP Kanton Sarajevo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.