BITKA ZA DINAMO Zdravko Mamić radi nešto pto je bilo nezamislivo, nudi veliku koaliciju i "plače" za - zakletim neprijateljom

04.03.2023. 20:20:00

Novi plan pokazuje razmjere panike koja je napala gazdu Dinama, koji to uskoro vjerojatno neće biti
 
  

Zdravko Mamić čini sve da dobije bitku za Dinamo. Točnije za utjecaj moć i novac u tom klubu. I ne bira sredstva, što - doduše - nije ništa iznenađujuće. Mamić s novcem koji mu donosi utjecaj u Dinamu i Mamić bez tog novca definitivno nisu iste osobe. Naravno da je pravomoćno osuđeni bjegunac toga svjestan. Zato je u onoj famoznoj audiosnimci i rekao: "Ovo je borba na život ili smrt." Za njega doista je.

Mamić je itekako svjestan da su mu šanse za pobjedu jako slabašne, posebno nakon što je afera "učlanjivanja navijača" izašla na danje svjetlo. Stoga je Mamić napravio nešto što je bilo - nezamislivo. Sada naziva i ljude iz suprotnog tabora, one koji su lojalni predsjedniku Mirku Barišiću. Mamić im nudi ruku pomirenja i nudi veliku koaliciju koja bi trebala "spasiti klub." Valjda ga spasiti od budućnosti bez Zdravka Mamića.

To što zove zaklete neprijatelje dokazuje razmjere panike koja je napala gazdu Dinama, koji to uskoro vjerojatno više neće biti. Sipa im Mamić bombone, nudi sve što god požele, samo da zadrži utjecaj u klubu.

U jednom je društvu priznao kako je podcijenio Krešimira Antolića i njegov utjecaj u klubu. Bio je uvjeren da će "pomesti pod s njim". Mamić sad pak Barišićevim ljudima objašnjava kako bi dao sve da se nije posvađao s Antolićem i da mu je žao što se to dogodilo.

Očito je svjestan kako je Antolićev odlazak iz kluba uništio skoro pa sve šanse da njegova struja pobijedi. Sad kad nema Antolića, nestao je i argument onima koji su kao bili za Barišića, ali nisu htjeli dići ruku i za Antolića. Antolić je kao prvi operativac kluba otišao, pokazao je s tim činom da mu je više stalo do Dinama nego do toga da on bude taj koji će njime vladati, a svi oni koji su ga napadali sada imaju jednostavan izbor. Glasovati za Mirka Barišića ili ostati na strani pravomoćno osuđenog bjegunca pred hrvatskim pravosudnim organima.

Što mislite kako će glasovati poduzetnici sumnjivih poslova, kao i neki skupštinari usko povezani s politikom? Više ne mogu dati glas kontra Antolića, nego samo za Barišića ili za pravomoćno osuđenog bjegunca.

Skrivanja više nema...

Izvor: sportske.hr/Foto: Screenshot YT

Izvorni autor: Robert Šola

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.