BITNA OBAVIJEST - APEL: Ne idite u Petrinju i Sisak!

30.12.2020. 12:00:00

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je u srijedu građane da bez obzira na najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer otežavaju i usporavaju rad nadležnih službi

Bez obzira na najbolje namjere građana da pomognu stanovnicima potresom pogođenih mjesta, ravnateljstvo civilne zaštite poslalo je apel svim građanima da ne kreću za Sisak i Petrinju. Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi, objavili su na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

POGLEDAJTE VIDEO: RAZORAN POTRES

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

Iz civilne zaštite apeliraju na građane da umjesto odlaska na mjesta pogođena potresom, pomognu na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, na poveznici u nastavku: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649 

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr.

Izvor: 24sata/ Foto: Pixsell

Izvorni autor: Lea Krivičić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.