Bivši Udbaši Perković i Mustač još traže i nagrade za svoj „trud“!

21.08.2020. 17:23:00

Udbaški „brat“ od Perkovića Zdravko Mustač također je podnio sličan zahtjev...

Imaju bivši Udbaši barem malo srama? Evo, Josip Perković, koji je u Njemačkoj osuđen  zbog teškog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića na najstrožu kaznu zatvora, tražio je putem svog odvjetnika Ante Nobila da mu hrvatska država plati troškove obrane, odnosno da odvjetnika, inače poznatog i kao vrhunskog komunističkog tužitelja, „nagradi“  s najmanje 4,5 milijuna kuna!…

Općinski građanski sud u Zagrebu pravomoćno je  odbio  ovaj suludi zahtjev.

Međutim, ako su to tražili Perković i Nobilo, onda je posve sigurno da je hrvatska država već platila nekim bivšim Udbašima obranu, ili im  je izlazila u susret s nekim drugim pogodnostima.

Ovog puta čini se samo i isključivo zbog pritiska javnosti nisu nagradili „trud“ odvjetnika od zločinca. Inače, Perković je bio  čuveni načelnik Službe državne sigurnosti, a iza sebe je prema svemu sudeći (sve po zakonu!) ostavio i niz drugih  kriminalnih djela.

Udbaški „brat“ od Perkovića Zdravko Mustač također je podnio sličan zahtjev. I on u svojoj žalbi izjavljuje da je radio (zločine!) za dobrobit Hrvatske i da traži da mu u ime toga hrvatska država isplati za njegovu obranu pred njemačkim sudom nešto manje, ili točnije polovicu od zahtjeva Perkovića. Taj zahtjev (tužba) zasad je nepravomoćno odbijen  na Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

Hrvatskim braniteljima, koji su se našli na sudu, pretežno zbog tzv. zapovjedne odgovornosti, a koje su na najteže kazne osudili ili sude hrvatski sudovi, na nešto takvoga nisu ni pomišljali, već su ih sudovi (bez bilo kakvog protesta javnosti) kaznili i time da svojim „žrtvama“ sami moraju platiti i odštetu!

Perkoviću i Mustaću nije dovoljno što ih je hrvatska država „nagradila“ izbavljenjem iz mnogo strožih njemačkih zatvora, odnosno što sada s blažom kaznom „uživaju“ u Glini, iz kojeg vjerojatno svako malo odlaze kući „na odmor“, ili su im omogućene druge pogodnosti, već i dalje nastoje još nešto i „zaraditi“.

Autor / Mladen Pavković

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.