BOJNIK TOMISLAV LUKAČEVIĆ, ROĐEN 03. OŽUJKA 1967. - POGINUO 06. KOLOVOZA 1993. - TUŽNO SJEĆANJE

06.08.2023. 09:03:00

Tomislav Lukačević, sin Jane L. Mioljević i Marka, rođen je 3. ožujka 1967. u Virovitici, hrvat, neoženjen.
Dragovoljac je Domovinskog rata od 20. rujna 1991. godine kao pripadnik djelatnog sastava 1. gardijske brigade Hrvatske vojske Tigrovi. U ovoj postrojbi ostaje do 26. veljače 1992., a zatim postaje pripadnik Specijalne postrojbe Glavnog stožera Hrvatske vojske Bojne "Alpha". S navedenim se postrojbama borio na Zapadnoslavonskom i Južnom bojištu. Poginuo je 6. kolovoza 1993. godine izvršavajući borbenu zadaću na Južnom bojištu. Nakon razmjene posmrtnih ostataka pokopan je uz vojne počasti i oproštajne riječi suboraca na mjesnom groblju u Staroj Brezovici kod Virovitice. Za zasluge u Domovinskom ratu posmrtno mu je dodijeljen čin bojnika. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata.
Počivao u miru Božjem ratniče!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.