BOŠNJAKOVIĆ “Ne znam činjenice o slučaju Turudić”

25.09.2019. 11:32:00

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (foto iz 2011.) u srijedu je kazao da ne zna činjenice u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je snimljen u prebrzoj vožnji i navodno se nije zaustavio policijskom presretaču.

“Moram se upoznati s činjenicama, ne znam činjenice”, kazao je ministar Bošnjaković novinarima ispred Banskih dvora.

Mediji su izvijestili da je Turudić snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda, piše u srijedu Večernji list.

U izjavi medijima Turudić je kazao da nije bježao policiji.

“Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti, što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču, zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Poslije sam se žalio na rješenje policije”, izjavio je za 24 sata.

Turudić je zbog prebrze vožnje pravomoćno 20. kolovoza kažnjen s 1000 kuna, odnosno 666,67 kuna ako kaznu plati u roku od 30 dana. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Mediji podsjećaju i da je Turudić nedavno oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici.

Izvor: Nacional.hr/Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.